Triumph TR 6, 1975 informatie

Terug naar het archief  -  Foto overzicht  -  Technische gegevens
Triumph historie  -  Informatie

De Triumph TR 6 was het vervolg van de TR2 t/m TR5 reeks, eind jaren 60 werd Triumph ingelijfd bij het British Leyland concern. Door het verdwijnen van de Austin Healey en de teruglopende verkopen van de TR5 was er behoefte aan een nieuwe roadster. De carrosserie van de TR 5 werd onderhanden genomen door Karmann te Osnabrück. Hier wijzigde men de spatborden en de voor/ achterzijde van het oorspronkelijke Michelotti ontwerp.

Technische gegevens

Zescilinder lijnmotor
2 Stromberg carburateurs
cilinderinhoud: 2498 cc.
vermogen: 106 DIN pk. bij 5500 tpm.
versnellingen: 4+ overdrive
gewicht: 1092 kg.
topsnelheid: 185 km/u.

Informatie

Triumph TR 6, bouwjaar 1975. Kleur French blue met een zwart interieur. Deze Triumph TR 6 is door ons tot in detail geperfectioneerd en verkeert in sublieme staat. Als laatste model uit de Britse roadster historie is een goede TR 6 qua klassiek sportief openlucht rijgenot nagenoeg niet te overtreffen.
Echt goede originele exemplaren zijn zeer moeilijk te vinden en deze goede exemplaren zullen de komende jaren in waarde stijgen in navolging van de Austin Healey.
Deze Triumph TR 6 is voorzien van; een overdrive, chroom bagagerek, chroom kleppendeksel, Motolita stuurwiel, notenhouten dashboard en radio/ cassette speler.

Deze klassieker werd verkocht bij
Classic Cars Friesland. 

Classic Cars Friesland
Telefoon: 0566 63 12 76

© 2003, V3D/ ClassicarImages. Alle rechten voorbehouden.