Triumph TR 6 PI, 1972 informatie
Terug naar archief
  - 
Foto overzicht   -  Triumph historie
Technische gegevens  -  Informatie

De Triumph TR 6 was het vervolg van de TR2 t/m TR5 reeks, eind jaren 60 werd Triumph ingelijfd bij het British Leyland concern. Door het verdwijnen van de Austin Healey en de teruglopende verkopen van de TR5 was er behoefte aan een nieuwe roadster. De carrosserie van de TR 5 werd onderhanden genomen door Karmann te Osnabrück. Hier wijzigde men de spatborden en de voor/ achterzijde van het oorspronkelijke Michelotti ontwerp.

Technische gegevens

Zescilinder lijnmotor
benzine injectie
cilinderinhoud: 2498 cc.
vermogen: 150 SAE pk. (144 DIN pk.)
bij 5500 tpm.
versnellingen: 4 + overdrive
gewicht: 1092 kg.
topsnelheid: 197 km/u.

Informatie

Triumph TR 6 PI, bouwjaar 1972. Kleur Sapphire blue met een zwart lederen interieur en een donkerblauwe, mohair, softtop.
Deze fraaie Triumph TR 6 PI (Petrol Injection) verkeert in excellente staat en rijdt subliem. Het betreft een oudere professionele restauratie, de auto werd goed bereden en onderhouden.
De Triumph TR 6 PI is de ultieme TR 6, met Lucas benzine injectie en 150 SAE PK (144 DIN). Deze auto's zijn moeilijk te vinden en zeker in deze mooie staat met alle originele details. De kleurcombinatie is ook absoluut een plaatje maar nog niets vergeleken bij een blik onder de motorkap. De auto is voorzien van een RVS sportuitlaat, een oliekoeler en een houten "Motolita" stuurwiel.

Deze klassieker werd aangeboden bij
Imparts.

info@imparts.nl
 
Imparts B.V.
tel: 026 442 99 37


© 2003, V3D/ ClassicarImages. Alle rechten voorbehouden.