Triumph TR 6, 1974 informatie

Terug naar het archief  -  Foto overzicht   -  Triumph historie
Technische gegevens  -  Informatie

De Triumph TR 6 was het vervolg van de TR2 t/m TR5 reeks, eind jaren 60 werd Triumph ingelijfd bij het British Leyland concern. Door het verdwijnen van de Austin Healey en de teruglopende verkopen van de TR5 was er behoefte aan een nieuwe roadster. De carrosserie van de TR 5 werd onderhanden genomen door Karmann te Osnabrück. Hier wijzigde men de spatborden en de voor/ achterzijde van het oorspronkelijke Michelotti ontwerp.

Technische gegevens

Zescilinder lijnmotor
2 S.U. carburateurs
cilinderinhoud: 2498 cc.
vermogen: >106 DIN pk. bij 5500 tpm.
versnellingen: 4 + overdrive
gewicht: 1092 kg.
topsnelheid: >185 km/u.

Informatie

Triumph TR 6, bouwjaar 1974. Kleur Pimento red. met een zwart interieur. Deze Triumph TR 6 werd ruim tien jaar geleden geïmporteerd uit de USA. Een aantal jaren geleden werd de auto opnieuw gespoten en werd het interieur vernieuwd. Deze Triumph TR 6 is zeer origineel en verkeert in zeer goede staat. De auto wordt al tien jaar onderhouden bij Imparts. De auto is voorzien van S.U. carburateurs en een overdrive. Deze TR 6 rijdt absoluut perfect, het rijgevoel en de sound van een originele
TR 6 is volledig aanwezig. De auto is voorzien van een notenhouten dashboard, een chroom bagagerek en een Philips stereo radio cassette.

Deze klassieker werd verkocht bij
Imparts.

info@imparts.nl
 
Imparts B.V.
tel: 026 442 99 37


© 2003, V3D/ ClassicarImages. Alle rechten voorbehouden.