Triumph Stag, 1975 informatie

Terug naar het archief  -  Foto overzicht  -  Technische gegevens
Informatie

De Triumph Stag kwam in 1970 op de markt. De Stag was geen opvolger van de Triumph TR reeks maar een geheel nieuwe ontwikkeling als antwoord op de ontwikkelingen binnen de belangrijke Amerikaanse afzetmarkt.
Net als de Triumph TR 4, Spitfire en vele andere Triumph's was de Stag vormgegeven door de Italiaanse Triumph "huisontwerper" Michelotti... Doordat eind jaren zestig in de Verenigde Staten een veiligheid hype aanbrak, waardoor klassieke roadster qua veiligheid ter discussie kwamen te staan, werd Triumph gedwongen met een antwoord te komen om auto's te kunnen blijven verkopen in Amerika. De Stag werd ontworpen als grote, luxe, 2+2 toercabriolet met een veiligheid verhogende rolbeugel en een geheel gepolsterd interieur met veiligheids stoelen. Daarnaast werd de Stag uitgerust met een, door Triumph zelf ontwikkelde, drie liter V8 motor en standaard stuurbekrachtiging. De Stag was voorzien van onafhankelijke wielophanging rondom en bekrachtigde remmen. Veruit de meeste Triumph Stag's vonden hun nieuwe eigenaar in Amerika en de meeste auto's werden besteld met automatische transmissie.
Vermeldenswaard is dat, volgens verschillende bronnen, Michelotti niet zo heel erg gelukkig was met de veiligheidsverhogende rolbeugel omdat de auto zonder beugel echt fraaier zou  zijn geweest. In reactie hierop zou hij extra veel aandacht hebben besteed aan de vormgeving van de (stalen) hardtop die de Stag ontegenzeggelijk erg fraai staat!!   

Technische gegevens

Triumph V8 motor
2 Stromberg carburateurs
cilinderinhoud: 2997 cc.
vermogen: 156 DIN pk. bij 5500 rpm.
versnellingen: 4, handgeschakeld + overdrive

Informatie

Triumph Stag, bouwjaar 1975. Kleur rood met een zwart interieur. Origineel Nederlandse Stag met handgeschakelde versnellingsbak! De auto verkeert in zeer goede en mooie staat en de V8 motor loopt en klinkt perfect.
Deze Triumph Stag is voorzien van een overdrive, originele hardtop en alarminstallatie met startonderbreker.

Deze klassieker werd angeboden
bij Imparts

info@imparts.nl 
Imparts B.V.a
Telefoon: 026 442 99 37

© 2002, V3D/ ClassicarImages. Alle rechten voorbehouden.