Triumph TR 6, 1973 informatie

Terug naar het archief  -  Foto overzicht  -  Technische gegevens
Informatie

De Triumph TR 6 was het vervolg van de TR2 t/m TR5 reeks, eind jaren 60 werd Triumph ingelijfd bij het British Leyland concern. Door het verdwijnen van de Austin Healey en de teruglopende verkopen van de TR5 was er behoefte aan een nieuwe roadster. De carrosserie van de TR 5 werd onderhanden genomen door Karmann te Osnabrück. Hier wijzigde men de spatborden en de voor/ achterzijde van het oorspronkelijke Michelotti ontwerp.

Technische gegevens

Zescilinder lijnmotor
snelle P.I. nokkenas
2 S.U. carburateurs + K&N filters
cilinderinhoud: 2498 cc.
vermogen: 140 pk. bij 5500 tpm.
versnellingen: 4+ overdrive
gewicht: 1092 kg.
topsnelheid: >185 km/u.

Informatie

Triumph TR 6, bouwjaar 1973. Kleur donkerblauw met een beige lederen interieur en een zwarte soft top. Deze Triumph
TR 6 verkeert in sublieme staat. De auto is acht jaar lang in het bezit geweest van dezelfde eigenaar en werd perfect onderhouden.
De motor is voorzien van twee S.U. carburateurs, K&N sportluchtfilters en een snelle P.I. nokkenas. De auto is tevens voorzien van een roestvast stalen dubbele sportuitlaat, een "lang" differentieel, Spax schokdempers rondom en brede chroom spaakwielen. Deze Triumph TR 6 rijdt en klinkt indrukwekkend goed!
De auto is verder voorzien van twee buitenspiegels, getint glas, een notenhouten dashboard, een zeer fraai houten Nardi stuur en een tonneau cover.

Deze klassieker werd verkocht bij
Piet Mozes.

info@pietmozes.com 
Piet Mozes Restauraties
Telefoon: 0513 653997

© 2004, V3D/ ClassicarImages. Alle rechten voorbehouden.